onsdag 31 augusti 2011

Crescent 434 med mera!

Det har under hela sommaren varit dåligt med blogginlägg i bloggen som sagt men nu närmar sig hösten med stormsteg, löven börjar gulna, temperaturen i vattnet sjunker duktigt varje dag. Detta kommer såklart medföra mer fiske och därmed också fler inlägg här i bloggen.

Jag och Linus hade funderingar på att lägga ett ultra-tidigt gäddpass idag på morgonen men andra saker kom emellan och ibland är det så. Det är bara att blicka framåt och tjinga nya tider för fiske, hösten är ju inte här riktigt än så än sålänge är det mjukstart men om ca 3-4 veckor så bör temperaturen i vattnet vara skapligt och gäddorna börjar bli lite småtjocka inför vintern och då är det time!

Detta inlägget är inte tänkt att handla om just fiske utan jag tänkte bara skriva några rader om inköp under sommaren. Vi har ju köpt och sålt lite båtar sista tiden med siktet inställt på en lite stabilare insjö/kust-båt. Vi har hade tidigare en Ockelbo B14-R som vi inte alls var nöjda med. Man blev dyngsur när man satt i den och så var det på tok för lite motor, 10hk.

Efter att tittat efter båt under en stor del av sommaren så bestämde vi oss för en Crescent 434, så det var bara att lägga upp en bevakning på blocket och invänta den rätta. Den rätta dök sedan upp för oss ca 20-25 mil norrut, i Söderköping och det var bara att koppla på båtkärran och bege sig de där trista timmarna dit för att hämta båten. Väl där så var vi supernöjda.

En Crescent 434 med styrpulpet och därtill en 20hk Johnson från -95 med elstart. Finns ju båtar av denna modell som drabbats av plastsjukan men vi var mycket noga med att titta så detta inte var fallet innan köp och den är i kanonskick för sin ålder. Visst har den en del slitage men tanken är att vi skall ordna till det i framtiden, det lilla som är. Vi har just nu även lite planer för båten, vi skall bygga om lite i Marinplyfa efter en del goda råd från Roddan, www.piketracker.blogspot.com, Det kommer bli en Jerkplatå fram och förmodligen kommer vi även göra om lite där bak också. Sedan kommer det precis framför styrpulpeten att bli totalt 8 stycken fack för beteslådorna så man slipper ha väskorna mitt i båten och istället lägger man in beteslådorna där och så plockar man ner väskorna under jerkplatån. Sedan klär vi in allt detta i matta.

Som sagt, lite planer att förändra båten finns men vi får se när det blir verklighet. Vi har nyss inhandlat ett ekolod. Vi valde att inte gå All in i cash på Ekolod utan köpte ett mellanekolod, ett Lowrance X-52. Första passet med detta var ju i lördags och det lilla man kan utläsa vid spinnfiske på djup mellan 2-7 meter var kanon! Blir lite annat vid flötestrollingen i höst skulle jag tro. Nästa inhandling blir nu Elmotor, fronmonterad eller inte återstår att se.

Båten på bilden är alltså den båt som inhandlats. Det var allt för denna gång. Vi hörs när vi kört nästa pass, hoppas det blir snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Anonyma inlägg som ej avslutas med ditt namn kommer ej att besvaras/publiceras. / Team Pike Hard