söndag 28 augusti 2011

Sportfish Masters 2011

Ja, då var sista tävlingen för vår del i Sportfish Masters till ända. Det har varit bra uppstyrda tävlingar av Nicklas Åhman och hans medarbetare på Sportfish Masters. Får man lov och ge någon kritik så är det väl just det att det tar himlans lång tid från att man kommer i hamn till prisutdelning sker men samtidigt så är det ju skönt att prata skit med alla team. Man träffar ju endast folket under tävlingarna, i alla fall de flesta.

Hur som helst så ska vi prata lite om tävlingen, trodde att det skulle bli ett relativt bra fiske när vi kom på morgonen. Det som gjorde fisket något tjurigt var väl just solen och vattentemperaturen, ca 20 grader i vattnet på vissa platser men på de ställen vi fiskade höll sig yttempen på runt 19-19.5, vinden var dock helt okej! Bäst fiske hade vi precis när vi kommit ut till vårt första spot, massor av betesfisk fanns i området och vi drog snabbt tre snipor men samtliga tillräckligt långa för att reggas in, 55, 57 & 66cm långa. Vi fortsatte att nöta men bestämde efter en lång stund att köra runt ön och prova på andra sidan. Ganska så omgående har både jag och Linus lite följen men inget konkret på kroken tyvärr. Efter en stund får jag ett stadigt hugg och jag konstaterar ganska tidigt under drillningen att en finare abborre klivit på. ca 750g som snabbt fick simma tillbaka och ut med betena i vattnet igen. Inte så lång tid efter det kliver ännu en fisk på, denna gång på Linus Spinnare - Pig -, han konstaterade även han ganska omgående att det var en abborre, denna gång hade vikten stigit något och vi vägde in den till 1200g. En skaplig bonusfisk men inte alls det vi var ute efter.

Nu var klockan 10.00 och solen började steka på mer och mer och vattnet blev varmare och varmare. Vi bestämde oss för att dra ut och köra utkanten av Mönsterås skärgård varpå temperaturen i vattnet borde varit lite svalare, sagt och gjort. Vi hittade en riktigt het plats med ett djup på 3-5 meter och vi hade säkerligen 20 följen men det dröjde säkerligen en halvtimma innan Linus kunde kroka ännu en snipa, idag var det snipornas dag! Jag lyckades sedan knipa ännu en snipa och det var de 5 gäddor vi i Team Pike Hard lyckades skrapa ihop och i slutändan landade vi på 299cm gädda.

För att sammanfatta dagen så var det otroligt mycket följen, hade en metergädda som hävde sig över mitt bete två gånger utan att träffa och det var otroligt irriterande, med den i båten hade vi haft goda chanser! Dagens största plus för vår del var det härliga vädret, trots att det inte är optimalt fiskeväder så var det en skön dag på sjön och att sedan även få ta del av alla härliga sportfiskare och hur dom har haft det efter en dag på sjön är förbaskat trevligt! Som jag sa tidigare så träffas man inte så ofta utan det blir just på tävlingarna man träffar många av dom.

Jag vill tacka Sportfish Masters för denna tävling iår och på återseende nästa år! Jag vill även passa på att gratulera Skinnet och Axel till vinsten i denna tävling, 368cm gädda blev deras resultat och de är nu kvalificerade till tävlingen i Stockholm.

Här nedan kommer ni kunna se bilderna på våra bonusborrar, gäddorna är inte värda att visas.

Tack som sagt för en trevlig dag sportfiskekamrater! Vi ses i höst på PikeTracker Challenge och Blekinge Gäddfestival!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Anonyma inlägg som ej avslutas med ditt namn kommer ej att besvaras/publiceras. / Team Pike Hard