torsdag 19 maj 2011

IN: Ockelbo 415 & Mariner Magnum!

Som jag skrev i ett tidigare inlägg sålde vi vår gamla båt och vi höll ögonen öppna för en ny. Vi är två personer som fiskar och vi ville inte ha en för stor båt men definitivt inte heller en för liten båt. Vi gick i tankarna om vi skulle ha med styrpulpet eller utan. Tillslut bestämde vi oss för med. Då lades bevakningarna ut på www.blocket.se och vi började spana. Vi hade en budget och den skulle vi hålla till punkt o pricka.

Vad ville vi ha då? En båt mellan 410-440. En båt med styrpulpet. En båt med en motor som är helt OK och i ett OK årtal. Storleken på motorn spelade ingen roll bara den gick smidigt framåt

Vad fick vi?

Båt: Ockelbo 415. Årsmod -okänt
Motor: Mariner Magnum 15hk. Årsmod -95
Trailer: Jönköpingsgruppen 80-trailer. Årsmod -01
Tillbehör: Elektrisk Länspump, fendrar, åror med mera!

Allt var i sådant skick att det bara är att sjösätta, men givetvis är det en del "smårenoveringar" som behöver göras för att vi ska sätta vår egen prägel på båten. Jag har redan bytt ut en hel del Marinplaywood och ersatt den med ny sådan. Jag har gjort lite andra småreperationer också men inget värt att nämna.

Nästa steg är att klä in "golvet" med grått "konstgräs", montera ekolod och sedan använda båten så mycket som möjligt vilket inte lär vara några som helst bekymmer, fiskar gör man ju några gånger i veckan när allt är som det ska! När vi sedan gjort det vet vi vad vi vill göra mer för förändringar, en eventuell Jerk-platå i fören är eventuellt en av de saker vi kommer att göra. 2 spöhållare finns nu på båten och två till skall monteras. Likaså Berkley Transporthållare ska monteras. Allt ska vara klart till nästa tävling, Sportfish Masters i Oskarshamn den 28:e Maj där vi i Team Pike Hard ställer upp!

Här följer lite bilder på ekipaget vi inhandlat, hoppas ni blir lika belåtna som vi blev, man ska säga att vi fyndade rejält. Priset låter vi vara osagt sålänge, men ett fynd var det allt!!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Anonyma inlägg som ej avslutas med ditt namn kommer ej att besvaras/publiceras. / Team Pike Hard