tisdag 5 april 2011

Sportfiskemässan - Lödde å!

Vi åkte upp en sväng till Jönköping för att handla in lite beten till bra pris, jag skulle inhandla en Shimano XTEA 10000 till gäddmetet och vi kom hem med baksätet fullt med beten och jag även en Shimano XTEA. Vi inhandlade även linor till spöna och vi köpte däribland en spole med nya Sufix som vi hade tänkt att prova på, annars blev det Strike Wire för min del till spinnspöt, i mina ögon den bästa linan och denna handlade jag på hemvägen när vi svängde in på Kurresfiskeshop som förövrigt börjar få bra ordning på nya lokalen, nytt och fräscht! Det gillar vi starkt! Vill ni handla på kurresfiskeshop så har dom en utmärkt webbshop som idagsläget håller på att jobbas om och det ska släppas en ny webbshop i framtiden, men tills dess får ni hålla er till godo med www.kurresfiskeshop.se

Ja, vår satsning i Lödde å resulterade i noll fiskar i båten. Ganska väntat då Lödde ska vara otroligt svårfiskat och vi resonerade redan sedan innan som så att vi skulle se denna session som ett läropass. Vi körde 2 dagar, stenhårt på 2-3 olika spots men det gav som sagt ingen utdelning.

Gäddorna leker för fullt där nere nu, det var 11 grader inne i vasskanten och 9 grader ute i ån. Det är en temperatur som får de flesta gäddor att leka, de första gäddorna i lödde börjar leka vid ca 7 graders värme i vattnet och vi fick redan första dagen rapport från en av båtarna att dom tagit en utlekt gädda på 11kg blankt.

Vi stötte även på Suggan längre ner i ån och vi bollade lite tankar och idéer med honom och han gav ett antal tips för att vi skulle lyckas knipa en storgädda men som det är med alla seriösare sportfiskare så vill man ju inte ge ut spots och saker som man själv gör för att fånga storgäddor och det är ju fullt förståeligt men vi är tacksamma för de tips vi nu fick, trots att det inte hjälpte oss denna gång så kommer vi ta med oss detta i ryggsäcken till nästa gång.

Annars var det en heltrevlig resa i lödde och det var härligt att sitta och traggla i en båt trots att det inte blev något. Man måste ha tålamod för att fiska i Lödde och det har jag och Linus gott om så det lär bli fler pass där nere, garanterat! Blir nog inget mer nu i vår för efterleksgädda där nere är jag inte allt för intresserad av utan tänker fiska efter gäddan i våra lite mer lokala vatten och i blekinge skärgård och eventuellt även lite uppe i Oskarshamn och Västervik.

Får se om det blir något fiske i denna vecka, jag räknar eventuellt med ett metpass i någon av våra kuståar men vi får se om det hinns med, ganska mycket att göra nu!

// Ahlqvist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Anonyma inlägg som ej avslutas med ditt namn kommer ej att besvaras/publiceras. / Team Pike Hard