fredag 25 mars 2011

METE I ÖPPET VATTEN

Ja som överskriften lyder så var vi och fiskade i öppet vatten, gutt var det.
jag och Kim bilade iväg till en å för att lägga ett eftermiddagspass.¨
vi hade våra grejer ute ca klockan 15,45. Med varsitt spö, välpyntade tackel och hyfsade mört så skulle vi nog kunna lura upp en och annan gädda.
efter cirka 30-40 minuter så försvinner mitt flöte och jag grabbar tag i spöet och gör ett bestämt mothugg, den sitter och jag började drilla.
Jag kände ganska snabbt att det inte var något monster, Kim gör sej beredd med håven och upp kommer en snipa på kanske 2-3 kilo, han krokade loss sej själv i håven, en snabb bild på första metegäddan för året och snabbt tillbax i vattnet.

BILD PÅ ÅRETS FÖRSTA METEGÄDDA


Cirka 20 minuter efter det så försvinner mitt flöte igen, detta blev som en repris, det blev samma procedur, mothugg, drillning och samma storlek på gäddan. upp med snipan och i igen.

På med ny mört och i med grejerna.
efter kanske en halvtimme så ser jag mitt flöte glida iväg i en lite väl hög fart så jag tänkte att nu är det något på gång. jag går fram till spöet och i samma stund så försvinner flötet. Jag känner 2 stycken lite tyngre knyck och förstår att det är en lite större bit. Kim är redo med håven som vanligt och upp kommer en lite större gädda, vågen visade 5,40 kg, inget monster men lite roligare an de två tidigare.

5,42

Så fick dagen sluta och ett nytt pass kommer att läggas nästa vecka så håll utkik.

Folk gillar att fiska med flugor, jag föredrar att fiska med Kim;)
Linus Karlsson

3 kommentarer:

  1. Riktigt lyckat pass! :) Nybörjare som jag är, så måste jag ju fråga hur ni metar gädda i rinnande vatten..? Vad använder ni för tackel och kör ni med bottenmete eller..?

    SvaraRadera
  2. just den här gången körde vi med flöte och ett tackel med två 3-krok, lite färgade kulor och en propeller. är det inte allt för mycket tryck i vattnet så gillar jag att köra flöte då man kan presentera betet längs med vasskanter och dylikt. sen håller jag även ögonen öppna efter bakvatten.
    Har du fler frågor så skicka gärna ett mail till mej eller kim eller skriv här//linus

    SvaraRadera
  3. snärjebäcken eller ?

    SvaraRadera

Anonyma inlägg som ej avslutas med ditt namn kommer ej att besvaras/publiceras. / Team Pike Hard